Prăjitură mozaic

13 octombrie 2014   Altele

Ştim: e luni, am mai fi lenevit puţin şi am mai fi profitat de momente alături de cei dragi. Dar a trebuit să mergem la serviciu, să ducem copiii la şcoală, şi evident trebuie să pregătim şi ceva de mâncare. Ca să fie mai distractiv o să începem cu desertul.

Ingrediente Pentru blat

250 g făină

125 g unt

125 g zahăr

2 ouă

1 praf de copt

Pentru crema de ciocolată neagră

200 g ciocolată neagră de menaj

200 g frişcă lichidă

100 g unt

30 g zahăr pudră

Pentru crema de ciocolată albă

200 g ciocolată albă de menaj

200 g frişcă lichidă

200 g brânză de vaci cremoasă

Pentru garnitură

100 g alune măcinate mai mare

aşchii de ciocolată

Mod de preparare

Se freacă bine untul cu zahărul. Se adaugă treptat ouăle, făina cernută şi praful de copt şi se frământă un aluat omogen. Se pune aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace circa 30 de minute.

Într-o crăticioară aşezată în bain-marie se pune frişca lichidă şi ciocolata de menaj neagră ruptă bucăţele. Se lasă până se topeşte ciocolata, apoi se ia de pe foc

şi se lasă la rece câteva ore.

Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul pudră şi se amestecă energic cu crema de ciocolată, până se obţine o cremă omogenă.

Se procedează la fel cu ciocolata albă, dar în loc de unt se freacă cu brânza de vaci.

Se taie blatul în două, pe orizontală, se întinde crema de ciocolată neagră, intercalând câteva şiruri de cremă cu ciocolată albă, se acoperă cu al doilea blat, pe care se întinde crema albă rămasă şi se glazurează cu alune măcinate mai mare. Se decorează cu aşchii de ciocolată.

sursa foto: Profimedia

Mai multe