Prăjitură Napoleon, un deliciu cu budincă de vanilie şi căpşuni
Doar când te uiţi la ea îţi lasă gura apă, nu-i aşa? Însă, pe cât de bine arată, pe atât de simplu se prepară! Iată cum!
De ce ai nevoie pentru prăjitură Napoleon
Pentru foi
1 pachet aluat foitaj
2 gălbenuşuri
2 linguri zahăr pudră
Pentru umplutură
2 pachete budincă de vanilie
200 g frişcă
căpşuni
coaja de la 1 lămâie
zahăr pudră
Cum se prepară prăjitura Napoleon
Dai drumul la cuptor. Pui într-o tavă cu hârtie de copt prima foaie de aluat foitaj, aşezi a doua foaie de copt şi pui deasupra cealaltă bucată de aluat foitaj. Dai la cuptor 18 minute, scoţi tava, ungi foile cu gălbenuş bătut şi dai din nou tava la cuptor până când se rumenesc foile. Le laşi la răcit înainte să le pudrezi cu zahăr.
Prepari plicurile cu budincă de vanilie conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le laşi la răcorit şi le amesteci cu frişca bătută. Dai crema la frigider 1-2 ore.
Pui budinca în poş şi întinzi peste prima foaie de blat, apoi presari coajă de lămâie. Aşezi a doua foaie, pui restul de cremă şi aşezi peste ea căpşuni feliate. Presari coajă de lămâie şi zahăr pudră.