Prăjitură pufoasă cu glazură şi căpşuni

11 mai 2018   Altele

Un desert inedit, prăjitura pufoasă cu glazură şi căpşuni va cuceri întreaga familie.

Ingrediente pentru prăjitură pufoasă cu glazură şi căpşuni

130 g iaurt

300 g făină

1 lingură praf de copt

¾ linguriţă sare

300 g zahăr

60 ml ulei

2 ouă

coaja rasă de la ½ lămâie

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru glazură

2 linguri albuş

1 lingură zeamă de lămâie

100 g zahăr pudră

Pentru decor

căpşuni feliate, după gust

zahăr pudră, după gust

coajă rasă de lămâie, după gust

Mod de preparare – Prăjitură pufoasă cu glazură şi căpşuni

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, baţi ouăle cu zahărul, sarea, zeama şi coaja rasă de lămâie. Încorporezi iaurtul şi uleiul. Mixezi cu făina dată prin sită şi praful de copt. Torni aluatul într-o tavă unsă cu puţin unt şi presărată cu făină.

Dai la cuptor aproximativ 30 de minute sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 15 minute înainte de a scoate din tavă. Pentru glazură, baţi albuşurile cu 1 linguriţă de zahăr şi zeama de lămâie. Amesteci cu restul de zahăr. Torni uniform peste prăjitură.

Decorezi cu căpşuni, presari cu zahăr pudră şi coajă rasă de lămâie.

Sursa https://www.eatwell101.com

https://www.eatwell101.com

Mai multe