Prăjitură pufoasă cu lămâie
Aroma de lămâie te va cuceri pe loc în această prăjitură pufoasă şi delicioasă.
Ingrediente
Pentru blat 180 g făină 60 g zahăr pudră ¼ linguriţă sare 12 linguri unt
4 ouă
100 ml zeamă de lămâie
250 g zahăr
30 g făină
½ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Într-un bol mai mare, amesteci făina, zahărul pudră şi sarea. Încorporezi untul topit şi lăsat apoi să se răcească. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor 20-25 de minute.
Pentru cremă, mixezi ouăle până se îngroaşă uşor, reduci viteza mixerului şi încorporezi zeama de lămâie şi zahărul. Combini cu făina, praful de copt şi sarea.
Torni crema în tavă şi o nivelezi uniform. Dai la cuptor încă 25-30 de minute, apoi laşi să se răcească. Dai la rece 1 oră înainte de servire. Serveşti cu extra zahăr pudră.