Prăjitură răsturnată cu piersici
Este asemănătoare celebrei tarte tatin, doar că blatul este mult mai pufos. O poţi prepara chiar mâine pentru desert.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru caramel
3 linguri unt
100 g zahăr brun
½ linguriţă esenţă de vanilie
2 piersici
Pentru blat
150 g zahăr
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
scorţişoară
1 ou
100 ml iaurt degresat
100 ml iaurt grecesc degresat
5 linguri unt
2 linguriţe esenţă de vanilie
Cum se prepară prăjitura
Dai drumul la cuptor. Pui într-o cratiţă rotundă untul cu zahărul şi le laşi pe foc până când se omogenizează, iar zahărul se caramelizează, apoi adaugi esenţa de vanilie. Dai deoparte şi pui piersicile feliate.
Combini zahărul, făina, praful de copt, scorţişoara, sarea. Separat, amesteci iaurturile cu esenţa de vanilie, oul şi untul. Încorporezi făina şi torni compoziţia peste caramel. Dai cratiţa la cuptor până când trece prăjitura testul scobitorii. Scoţi prăjitura, laşi 5 minute să se răcorească, apoi o răstorni pe un platou.
Sursa http://tutti-dolci.com