Prăjitură rece cu zmeură şi cremă de vanilie
Zmeura este un fruct care conţine puternici antioxidanţi şi agenţi antiinflamatori. Este un fruct dulce-acrişor, potrivit în multe deserturi. De data aceasta am încercat o prăjitură rece cu zmeură şi cremă de vanilie pe care o poţi savura împreună cu cei dragi în zilele toride ale verii.
Prăjitură rece cu zmeură şi cremă de vanilie - Ingrediente (1 tavă)
400 g biscuiţi digestivi, de cacao 500 ml lapte 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 50 g făină 1 plic zahăr vanilat 250 g zmeură ciocolată neagră, pentru decor
Prăjitură rece cu zmeură şi cremă de vanilie - Mod de preparare
Pui la fiert 350 ml de lapte. Între timp, freci gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte. Adaugi zahărul vanilat, făina, restul de lapte rece şi amesteci până se omogenizează. Când începe să clocotească laptele, torni compoziţia de gălbenuşuri, amestecând constant, până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Zdrobeşti biscuiţii. Pui într-o tavă un strat de cremă, unul de biscuiţi şi unul de zmeură. Repeţi până se termină ingredientele, după care dai la rece 2-3 ore. Decorezi cu zmeură şi ciocolată neagră.