Prăjitură sfărâmicioasă cu afine

5 august 2017   Altele

Din aromatele afine prepară o prăjitură delicioasă, de sezon.

Ingrediente Pentru aluat ● 250 g făină ● 90 g unt ● 1 ou ● 50 g zahăr ● 1 linguriţă praf de copt ● 1 praf de sare Pentru umplutură ● 500 g afine ● 1 linguriţă amidon ● 2 linguri zahăr

Cum se prepară prăjitura

Pentru a prepara aluatul, amesteci făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Adaugi untul rece tăiat cubuleţe. Când compoziţia devine nisipoasă, pui oul, amesteci şi dai aluatul la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, speli afinele, le usuci pe un prosop de hârtie, le amesteci cu zahărul şi amidonul.

Din aluatul rece, 2/3 îl întinzi pe o tavă tapetată. Peste el pui afinele, iar deasupra acoperi cu bucăţi sfărâmate din restul de aluat. Coci prăjitura 20-30 de minute la 190 °C. O laşi să se răcească în tavă, apoi o aşezi pe un platou şi o porţionezi.

Mai multe