Prăjitură sfărâmicioasă cu pere
Fructe prin excelenţă ale toamnei, prunele, pot fi preparate în fel şi chip. Numeroase deserturi cu pere ne fac cu ochiul, mai ales celebrele pere în sos de vin pe care le preparăm în fiecare an. Astăzi, la sfârşit de august, avem o nouă reţetă pentru voi: prăjitură sfărâmicioasă cu pere.
Prăjitură sfărâmicioasă cu pere - Ingrediente
200 g zahăr brun 1 lingură praf de copt 600 g făină 250 g unt 4 pere 5-6 linguri zahăr pudră
Prăjitură sfărâmicioasă cu pere - Mod de preparare
Speli şi cureţi perele de coajă, le scoţi codiţele şi căsuţele cu seminţe, apoi le tai cubuleţe. Încingi cuptorul şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Combini zahărul, făina, praful de copt şi untul tăiat cubuleţe. Frămânţi până obţii un aluat omogen, dar cu un aspect uşor sfărâmicios.
Îl împarţi în jumătate. O parte o întinzi în tavă. Aşezi pe deasupra perele şi zahărul pudră. Razi sau sfărâmi aluatul rămas şi dai tava la cuptor până se rumeneşte.
Cea mai gustoasă plăcintă cu pere şi vanilie