Prăjitură suedeză cu mere
Nordicii adoră dulciurile, mai ales în serile lungi şi friguroase de iarnă. Iar această prăjitură este cum nu se poate mai potrivită în aceste zile.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere
4 mere
150 ml apă
½ de lămâie
190 g unt
190 g zahăr brun
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă
225 g făină
2 linguriţe praf de copt
3 linguri lapte
scorţişoară, după gust
Cum se prepară prăjitura cu mere
Cureţi merele, le îndepărtezi cotoarele şi le feliezi. Storci lămâia şi o amesteci cu 150 ml apă. Aşezi feliile de mere în apă pentru a nu se oxida. Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul până obţii o consistenţă cremoasă.
Torni esenţa de vanilie, adaugi ouăle, unul câte unul, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Adaugi laptele, omogenizezi şi torni compoziţia în tavă. Aşezi deasupra feliile de mere presărate cu scorţişoară.