Prăjitură Veronica

22 august 2014   Altele

Ca de fiecare dată, chef Andrei Ţandără ne răsfaţă cu deserturi care mai de care mai apetisante. Este şi cazul celui preparat pentru azi.

Ingrediente

5 ouă 200 g zahăr pudră 2 linguri zahăr brun 500 ml lapte 50 g pesmet 400 g dulceaţă de vişine câteva frunze de mentă

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pui gălbenuşurile într-o oală, torni 500 ml lapte şi cele 2 linguri de zahăr brun, amesteci bine şi ţii la foc mic, amestecând continuu, până când începe să fiarbă. Dai deoparte.

Separat, într-un bol, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră.

În compoziţia de gălbenuşuri adaugi 50 g pesmet şi îl încorporezi. Torni amestecul într-o tavă tapetată, presari puţin pesmet pe toată suprafaţa, adaugi dulceaţa, câteva frunze de mentă şi verşi deasupra albuşurile bătute apumă tare.

Dai tava la cuptorul încins aproximativ 10 minute sau până când devine aurie.

Mai multe