Prăjiturele cu cremă de ciocolată

11 februarie 2014   Altele

Acest desert este perfect pentru o întâlnire în doi. Să nu uităm că dragostea trece întotdeauna prin stomac.

Ingrediente:

3 linguri de făină 2 linguri de zahăr o lingură de pudră de cacao un sfert de linguriţă de bicarbonat un sfert de linguriţă de sare un sfert de linguriţă de cafea instant(opţional) 3 linguri de lapte o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie

2 linguri de unt nesărat

un sfert de cană de cremă de ciocolată

un sfert de cană de zahăr pudră

un sfert de linguriţă de esenţă de vanilie

o linguriţă de lapte

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius şi puneţi două hârtii pentru copt în 2 forme de brioşe.

Într-un bol mediu, amestecaţi făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul, sarea şi cafeaua instant. Adăugaţi laptele, uleiul şi esenţa de vanilie, apoi amestecaţi bine. Împărţiţi amestecul în două şi turnaţi compoziţia în formele de brioşe. Se lasă la cuptor timp de 20-25 de minute.

Pentru crema de ciocolată, amestecaţi crema de ciocolată cumpărată din comerţ cu untul. Adăugaţi zahărul pudră, esenţa de vanilie şi laptele. Turnaţi această cremă peste prăjiturele.

Foto: 52kitchenadventures.com

Mai multe