Prăjiturele cu gem şi nuci

19 martie 2015   Altele

Urmează toţi paşii şi ingredientele recomandate de noi la prepararea acestei reţete de prăjiturle cu gem şi nuci şi vei obţine un desert foarte gustos.

Ingrediente pentru prăjiturele cu gem şi nuci

200 g untură 200 g smântână 1 linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 500 g făină 1 lingură oţet

Pentru umplutură

1 borcan gem

100 g nucă

zahăr pudră

Mod de preparare pentru prăjiturele cu gem şi nuci

Se stinge bicarbonatul cu o lingură de oţet şi se amestecă cu toate ingredientele pentru aluat. Se frământă un aluat elastic, ­care se dă la rece circa o oră. Se împarte în mai ­multe bucăţi. Din ­fiecare bucată se întinde o foaie rotundă, care se împarte în opt, asemenea feliilor de tort. Se pune gem amestecat cu nucă măcinată la un capăt şi se rulează. Se pun cornuleţele într-o ­tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc uşor. Cât sunt calde, prăjiturelele cu gem şi nuci se tăvălesc prin zahăr pudră.

Mai multe