Prăjiturele pufoase cu lămâie
Dacă prietenii v-au sunat să vă spună că ajung la voi într-o oră, nu vă agitaţi. Vă prezentăm desertul perfect pentru invitaţii dumneavoastră - prajiturele pufoase cu lamaie.
Ingrediente:
câteva linguri de unt nesărat 3 ouă o jumătate de cană de zahăr 2 linguri de făină 2-3 linguriţe de coajă de lămâie un sfert de cană de zeamă de lămâie o cană de lapte un sfert de linguriţă de sare zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi 6 forme de prăjiturele cu unt.
Într-un bol mare, amestecaţi gălbenuşurile de ou şi zahărul. Adăugaţi apoi gradual coaja şi zeama de lămâie, făina şi laptele. Amestecaţi cu ajutorul unui mixer albuşurile de ou şi sarea până obţineţi o compoziţie pufoasă. Turnaţi această compoziţie peste primul amestec. Se toarnă aluatul de prajitura în forme şi se lasă aceste prajiturele pufoase cu lamaie la cuptor 20-25 de minute. Prajiturelele cu lamaie se presară zahăr pudră la sfârşit.
Sursa: marthastewart.com