Praz gratinat cu usturoi

25 martie 2016   Altele

Gurmanzii înlocuiesc deseori ceapa în mâncare cu prazul pe care îl consideră mult mai gustos, datorită gustului dulceag pe care îl are. De altfel, aşa i se şi spune „ceapa gurmanzilor“. Aşa că vă invităm la o porţie de praz gratinat cu usturoi.

Praz gratinat cu usturoi - Ingrediente (4 porţii)

3 fire praz 2 căţei usturoi 9 felii bacon 10 g unt 100 g caşcaval 200 ml smântână 200 ml supă sare piper

Praz gratinat cu usturoi - Mod de preparare

Cureţi primele două foi de la praz, îl speli sub jet de apă rece şi îl tai, pe fiecare în parte, în trei bucăţi, apoi le opăreşti în apă clocotită 10 minute şi le laşi la scurs.

Ungi un vas cu unt, presari usturoiul feliat şi aşezi bucăţile de praz înfăşurate în bacon. Amesteci supa cu smântâna, potriveşti de sare şi piper, torni peste praz, apoi presari caşcavalul răzuit şi introduci forma în cuptorul bine încins 30 de minute. Serveşti cald sau rece.

Mai multe