Pui cu fenicul

3 octombrie 2018   Altele

Ingrediente

2 linguri de ulei

1 fenicul mare tăiat felii

2 linguriţe de rozmarin uscat

½ linguriţă de sare

250 ml supă de pui

4 bucăţi de carne de pui

¼ de linguriţă de piper proaspăt măcinat

2 căţei de usturoi mărunţiţi

2 linguriţe de pătrunjel tocat fin

Mod de preparare

Într-o tigaie neaderentă pui uleiul şi dai la foc mic. Adaugi feliile de fenicul, o linguriţă de rozmarin şi jumătate din cantitatea de sare. Laşi până ce feniculul devine brun-auriu, aproximativ 12 minute.  Apoi, torni supa de pui şi dai focul mic. Laşi 3 minute. Scoţi feniculul şi verşi lichidul într-un alt vas.

În aceeaşi tigaie pui puţin ulei şi o dai la foc moderat. Asezonezi puiul cu restul de sare şi jumătate din cantitatea de piper. Pui carnea în tigaie şi laşi pe foc câte 5 minute pe fiecare parte. Adaugi usturoiul , feniculul şi zeama în care a fiert acesta. Acoperi şi laşi să fiarbă. La final adaugi pătrunjelul.

Mai multe