Pui cu lămâie şi sparanghel

30 mai 2014   Altele

Felul cel mai uşor de preparat. Chiar aici şi chiar acum. Şi pe lângă asta şi foarte gustos şi apetisant.

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat şi curăţat de pieliţă un sfert cană făină jumătate linguriţă sare 2 linguri unt 1 cană sparanghel curăţat şi tăiat bucăţi 2 lămâi, feliate

Mod de preparare

Acoperă bucăţile de pui cu folie de plastic alimentară şi bate-le până se mai subţiază. Amestecă făina şi sarea într-o farfurie întinsă şi trece fiecare bucată de pui prin acest amestec, pe ambele părţi. Topeşte untul într-o tigaie la flacără medie. Pune bucăţile de pui şi sotează-le timp de 3-5 minute pe fiecare parte, până când capătă o culoare auriu-arămie. Presară sare şi piper.

Când puiul s-a pătruns, pune-l pe o farfurie. În tigaia în care l-ai sotat pune feliile de lămâie şi bucăţile de sparanghel (află aici cum îl cureţi şi îl tai). Ai grijă ca feliile de lămâie să fie pe fundul tigăii pentru a se carameliza. Când sparanghelul s-a pătruns, iar feliile de lămâie s-au caramelizat, le pui lângă carne şi serveşti imediat.

aici

sursa: pinchofyum.com

Mai multe