Pui cu legume la cuptor FOTO
Simplu, delicios şi pe gustul oricui! Încearcă şi tu această reţetă de pui cu legume la cuptor, extrem de simplă.
Ai nevoie de
1 pui 3-4 morcovi 8-10 cepe mici ulei sare piper 1 căpăţână usturoi 2 căni supă de pui 200 ml vin roşu sec 1 fir pătrunjel 1 fir rozmarin
Mod de preparare
Speli puiul, îl cureţi şi îl porţionezi. Presari fi ecare bucată cu sare şi piper. Cureţi morcovii şi îi tai bucăţi. Tai cepele în jumătate, iar căţeii de usturoi îi laşi întregi.
Încingi ulei într-un vas termorezistent, la foc iute. Aşezi bucăţile de pui şi le rumeneşti pe fiecare parte. Când sunt gata, le scurgi şi le pui pe un şervet absorbant, pentru a elimina surplusul de grăsime.
În acelaşi vas, căleşti morcovii, ceapa şi usturoiul. Laşi câteva minute până se înmoaie morcovii. Dai deoparte vasul.
Reaşezi bucăţile de pui în vas, peste legume, torni vinul şi supa, pui verdeaţa şi dai la cuptor 30-40 de minute până se pătrunde bine carnea.