Pui cu legume la tigaie

13 ianuarie 2016   Altele

Pentru această reţetă de pui cu legume la tigaie, evită să foloseşti carnea congelată, întrucât nu va mai fi la fel de fragedă precum cea proaspătă. Pe lângă carnea de pui şi diverse legume care îţi sunt pe plac, poţi folosi şi o mână de năut.

Pui cu legume la tigaie - Ingrediente (2 porţii)

1 piept de pui 1 dovlecel 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 roşie 200 g mazăre 100 g năut pătrunjel sare piper cimbru 50 ml ulei 1 cartof 1 lămâie

Pui cu legume la tigaie - Mod de preparare

Laşi năutul la înmuiat peste noapte, apoi îl fierbi aproxi­­ma­tiv 30 de minute. Cureţi cartoful, îl tai cubuleţe şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare. Speli carnea, o dezosezi, îndepărtezi pieliţa şi o tai cubuleţe. Încingi uleiul într-o tigaie şi laşi carnea să se rumenească 5 minute. Presari sare şi piper. Speli legumele.

Adaugi în tigaie ceapa tăiată julien, felii de dovlecel tăiat pe jumătate, roşia în bucăţi, mazărea, usturoiul feliat, cartoful şi năutul. Presari cimbru, sare şi piper, după gust. Laşi la foc mic, 20-25 de minute. Serveşti cald, cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra. Pentru un gust mai intens, poţi stropi preparatul cu zeamă de lămâie.

Mai multe