Pui cu orez înăbuşit
Un fel principal sau o cină rapidă şi consistentă când nu ai mult la dispoziţie.
De ce ai nevoie ca să prepari pui cu orez înăbuşit:
4 piepţi de pui fără piele
2 linguri de unt
sare şi piper după gust
2 linguri amestec de ierburi aromate
225 g orez
500 ml supă clarăde pui
zeama de la o lămâie
1 lingură amestec italian de condimente (
pătrunjel
Topeşte untul la foc mediu într-o cratiţă mare (care are capac). Asezonează puiul cu sare şi piper după gust şi cu amestec italian de ierburi aromate. Rumeneşte puiul în unt 1-2 minute pe fiecare parte (puiul nu trebuie să fie prăjit complet în faza aceasta). Transferă puiul pe o farfurie. Pune în cratiţă orezul, supa de pui, zeama de lămâie şi restul de amestec italian de ierburi aromate.
Pune puiul deasupra, apoi acoperă şi fierbe la foc mediu-mic timp de 20-25 minute până când se absoarbe lichidul. Ornează cu pătrunjel proaspăt şi felii de lămâie. Serveşte imediat.
Sursa: https://www.lecremedelacrumb.com