Pui cu orez înăbuşit

31 ianuarie 2018   Altele

Un fel principal sau o cină rapidă şi consistentă când nu ai mult la dispoziţie.

De ce ai nevoie ca să prepari pui cu orez înăbuşit:

4 piepţi de pui fără piele

2 linguri de unt

sare şi piper după gust

2 linguri amestec de ierburi aromate

225 g orez

500 ml supă clarăde pui

zeama de la o lămâie

1 lingură amestec italian de condimente (

pătrunjel

Topeşte untul la foc mediu într-o cratiţă mare (care are capac). Asezonează puiul cu sare şi piper după gust şi cu amestec italian de ierburi aromate. Rumeneşte puiul în unt 1-2 minute pe fiecare parte (puiul nu trebuie să fie prăjit complet în faza aceasta). Transferă puiul pe o farfurie. Pune în cratiţă orezul, supa de pui, zeama de lămâie şi restul de amestec italian de ierburi aromate.

Pune puiul deasupra, apoi acoperă şi fierbe la foc mediu-mic timp de 20-25 minute până când se absoarbe lichidul. Ornează cu pătrunjel proaspăt şi felii de lămâie. Serveşte imediat.

Sursa: https://www.lecremedelacrumb.com

Mai multe