Pui cu portocale şi ananas
Mmmm...păi numai dacă vezi poza asta şi-ţi vine să-l mănânci cu totul. Şi clar...Clar este pentru orice gurmand. De la mic la mare.
Ingrediente
1 pui 2 portocale 1 compot de ananas 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă boia iute sare piper 1 lingură unt
Mod de preparare
Se spală puiul bine. Se prepară o marinată din sucul şi pulpa de la o portocală, uleiul de măsline, scorţişoara, boiaua, jumătate din sucul de ananas, sare şi piper, după gust. Se unge puiul foarte bine în interior şi pe exterior.
Se aşază într-o tavă, se umple cu portocala rămasă tăiată în patru şi cu ananasul din compot. Se acoperă cu folie şi se lasă la rece patru ore sau peste noapte. Puiul
astfel marinat se dă la cuptor, la foc mic, o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine.
Se serveşte cu felii de portocale şi de ananas, trase în unt şi condimentate cu boia iute.