Pui cu sos cremos şi ciuperci. FOTO
Înainte de începe să prepari acest fel de mâncare, scoate puiul din frigider şi presară sare pe ambele părţi. Dacă îl dai cu sare, toată aroma va fi păstrată în carne. Lasă deoparte 20 de minute, apoi poţi începe să găteşti acest pui cu sos cremos si ciuperci.
Preparare 70 minute Pentru 6-8 porţii
Ingrediente
1,5-2 kg pulpe superioare de pui cu tot cu os şi pieliţă
1 1/2 linguriţă sare
1/2 cană făină
1/4 linguriţă piper
1/4 cană + 2 linguri ulei măsline
1 lingură unt
1/4 cană supă pui
1 ceapă tocată
300 g ciuperci, tăiate subţiri
1 căţel usturoi, pisat
1/4 linguriţă cimbru uscat sau proaspăt
1/2 cană smântână dulce
1/2 cană smântână fermentată
Mod de preparare pui cu sos cremos si ciuperci
Amestecă jumătate cană de făină, jumătate linguriţă de sare şi piperul într-un bol. Dă carnea prin amestecul de făină.
Încinge cuptorul. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.Pune bucăţile de pui în tigaie, pe rând, cu pieliţa în jos. Lasă la prăjit pe ambele părţi până capătă culoare aurie arămie.
Tapetează cu unt pereţii unei tăvi. Aranejează bucăţile de pui într-un singur strat cu partea cu pieliţa în sus. Toarnă supa de pui peste şi lasă la copt până se pătrunde bine carnea, cam 30-40 de minute.
Cu 20 de minute înainte ca puiul să se facă, începe să găteşti ceapa şi ciupercile. Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la flacără medie. Pune ceapa şi las-o pe foc până devine translucidă. Dă deoparte. Adaugă ciupercile în aceeaşi tigaie cu usturoiul pisat şi cimbrul. Dă flacăra mai mare şi prepară ciupercile, apoi adaugă ceapa gătită.
Adaugă cele două feluri de smântână peste ciuperci şi ceapă. Dă focul mai încet. Nu lăsa să clocotească. Potriveşte acest pui cu sos cremos si ciuperci si cu putina sare şi piper.
Când puiul s-a făcut, îl scoţi din cuptor şi serveşti pe o farfurie cu sosul de ciuperci deasupra.
sursa: simplyrecipes.com