Pui cu sos de lămâie

13 noiembrie 2014   Altele

Cine nu ar vrea să se înfrupte din acest pui acrişor tocmai înmuiat într-un sos delicios? Noi, vrem. Voi?

Ingrediente

1 piept pui dezosat sau pulpe dezosate 1 lingură făină de orez 1 linguriţă seminţe de coriandru zeama de la 1/2 lămâie 200 ml apă 1/2 linguriţă zahăr brun 100 ml smântână pentru gătit sare piper ulei

Cum se prepară:

În două linguri de ulei încins, se adaugă zeama de lămâie, coriandrul pisat, sare, piper, după gust, zahărul şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Pieptul de pui fără pieliţă se taie bucăţi sau felii, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se dă prin făină şi se rumeneşte în ulei încins.

Se scot bucăţile pe hârtie absorbantă, apoi se pun în sos. Se adaugă smântâna şi, dacă sosul nu este destul de gros, şi o linguriţă de făină de orez desfăcută în apă. Se mai lasă câteva minute pe foc.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe