Pui în aspic
Pui la cuptor, ciulama de pui sau pui prăjit. Dar, de ce nu, pui în aspic? Ingrediente
600 g pipet de pui fiert
2 dovlecei
2-3 fire ceapă verde
sare
piper
400 ml vin alb
2 plicuri gelatină
Mod de preparare
Pipetul de pui (fără piele) şi dovleceii se taie fâşii. Se clesc puţin feliile de dovlecel. Jumătate din vin se dă într-un clocot, se ia de pe foc, se adaugă gelatina şi se amestecă bine. Se adaugă şi cealaltă jumătate din cantitatea de vin şi se dă la rece.
Într-un vas termorezistent se pune un strat de carne de pui, ceapă verde, un strat de dovlecei. Apoi se toarnă 1/2 din vin cu gelatină peste ele şi se dă la rece pentru 15 minute. Se pun iar straturile de pui şi dovlecei şi se dă la rece o oră. Se încălzeşte uşor vinul rămas şi se toarnă peste compoziţia întărită. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 10 ore.
Când este bine închegată, se introduce fundul vasului 1-2 secunde în apă fierbinte şi se răstoarnă pe o farfurie. Acest pui în aspic se taie cu un cuţit foarte ascuţit, înmuiat în apă fiartă.
Piept de pui umplut cu broccoli