Pui în sos cremos cu ciuperci şi praz

26 septembrie 2017   Altele

Mesele cu pui sunt întotdeauna o alegere gustoasă şi, în acelaşi timp, sănătoasă. Încearcă o reţetă de piept de pui în sos cremos cu ciuperci şi praz, foarte uşor de preparat.

Ingrediente

3 bucăţi piept de pui 1 lingură ulei 3 linguri unt 16-18 ciuperci, feliate 3 legături praz, tăiate rondele 80 ml vin alb 250 g smântână sare piper

Mod de preparare

Tai bucăţile de carne pe lung, în jumătate, pentru a fi mai subţiri. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Rumeneşti puiul într-o tigaie, la foc mediu, în uleiul încins şi 1 lingură de unt, 3-4 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie şi acoperi cu o folie de aluminiu, pentru a se menţine cald.

Sotezi, într-o lingură de unt, ciupercile şi prazul, aproximativ 5 minute, întorcându-le din când în când. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu vinul 2 minute, apoi încorporezi smântâna şi mai laşi pe foc încă 5 minute, până se îngroaşă uşor. Combini cu untul rămas. Serveşti pieptul de pui cu sos.

Sursa https://www.foodiecrush.com

Mai multe