Pui în sos de vin alb şi ciuperci

11 iulie 2017   Altele

Un preparat apetisant şi uşor de pregătit, puiul în sos de vin alb cu ciuperci este ideal pentru un prânz uşor sau cină şi va deveni cu siguranţă una din reţetele tale preferate.

Ingrediente

2 linguri unt

450 g piept de pui

1 ceapă medie tocată

3 căţei de usturoi pisaţi

340 g ciuperci feliate

1 lingură făină

60 ml vin alb

150 ml lapte

pătrunjel, pentru servire

sare

piper

Mod de preparare

Tai pieptul de pui pe jumătate, în lungime. Îl condimentezi pe ambele părţi cu sare şi piper, după gust. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin unt, 5 minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. Scoţi şi dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, 1-2 minute, până se înmoaie. Adaugi ciupercile. Condimentezi, după gust. Amesteci 5 minute până se întrepătrund aromele. Încorporezi făina. Adaugi vinul şi mai amesteci 2-3 minute. Combini cu laptele până obţii un sos. Serveşti puiul cu sos şi pătrunjel tocat.

Sursa http://www.jocooks.com

Mai multe