Pui Kung Pao, un deliciu - Reţeta pas cu pas

2 mai 2017   Altele

Poate că nu găteşti prea des preparate de acest gen, însă merită să încerci măcar o dată reţeta de pui Kung Pao. Este picant, crocant şi delicios. Ingredientele se combină într-un mod armonios în tigai de tip wok şi vei descoperi cât sunt de gustoase. În plus, este o reţetă rapidă: în doar 20 de minute, vei obţine 2 porţii de pui Kung Pao.

Ingrediente

200 g piept de pui ½ ardei gras verde ½ ardei gras roşu ½ castravete 15 g ghimbir 2 căţei de usturoi 3 cepe verzi 3 ardei iuţi uscaţi 15 g amidon de porumb 160 ml apă 100 g arahide 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură vin 1 lingură sos de soia ulei, pentru prăjit sare piper

Mod de preparare

Tai cubuleţe ardeii graşi. Scoţi seminţele castravetelui şi îl tai cubuleţe. Cureţi şi feliezi ghimbirul şi usturoiul. Tai ceapa verde şi toci ardeii iuţi uscaţi. Tai pieptul de bui bucăţi mici.

Amesteci amidonul cu făina într-un bol, ca să obţii o pastă. Adaugi bucăţile de piept şi amesteci ca să le acoperi.

Pui ulei într-o tigaie sau wok şi prăjeşti arahidele, la foc mic, 3-4 minute. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le dai deoparte.

Adaugi bucăţile de carne în tigaie şi le prăjeşti 6-7 minute, până se pătrund. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le dai deoparte.

Pui ceapa verde, ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi tocaţi în wok şi le prăjeşti pe toate 2-3 minute. Adaugi din nou carnea în tigaie i pui ardeii graşi cubuleţe şi castraveţii. Amesteci în uleiul rămas şi le sotezi 2 minute. Pui oţetul, zahărul, vinul şi sosul de soia. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi ţii 1 minut pe foc, ca să scadă sosul. Serveşti puiul cu arahidele prăjte.

kitchenstories.io

Mai multe