Pui la cuptor cu parmezan
O reţetă ideală pentru masa de prânz - pui la cuptor cu parmezan.
Ingrediente:
2 felii de pâine fărâmiţată o lingură de parmezan ras o linguriţă de ulei de măsline sare piper negru măcinat 2 linguri de făină un albuş de ou 4 piepturi de pui tăiate pe jumătate 3 sferturi de cană de mozarella rasă o cană de piure de tomate un căţel de usturoi pisat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Puneţi folie de aluminiu într-o tavă. Cu ajutorul unui blender, amestecaţi pâinea, parmezanul, uleiul, un vârf de cuţit de sare şi unul de piper. Transferaţi apoi compoziţia într-un castron. În alt recipient, turnaţi făină şi amestecaţi cu sare şi piper, iar într-un al treilea bol, bateţi albuşul spumă. Daţi puiul prin făină, apoi prin ou şi compoziţia cu pâine. Aşezaţi-l în tavă şi lăsaţi-l la cuptor între 8 şi 10 minute. Presăraţi mozarella rasă peste. Băgaţi-l din nou acest pui la cuptor cu parmezan până când brânza capătă o culoare aurie. Între timp, amestecaţi într-un castron roşiile cu usturoi, sare şi piper. Lăsaţi amestecul pe foc, într-o crăticioară, aproximativ 8 minute. Serviţi acest pui la cuptor cu parmezan.
Peste la cuptor cu sos de usturoi
Peste la cuptor cu sos de usturoi
Sursa: marthastewart.com