Pui la grătar cu lămâie şi oregano

22 aprilie 2014   Altele

Chiar dacă Sărbătorile sunt pe terminate, de ce să nu ne bucurăm de încă un grătar în familie?

Ingrediente:

o lingură de coajă rasă de lămâie un sfert de ceaşcă de zeamă de lămâie un sfert de cană de oregano 4 linguri de ulei de măsline sare piper negru măcinat 4 piepturi de pui 4 lămâi tăiate pe jumătate

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecaţi coaja şi zeama de lămâie, oregano, uleiul de măsline, 2 linguriţe de sare şi una de piper. Turnaţi jumătate din compoziţie într-un alt bol şi puneţi în ele piepturile de pui.

Se lasă la marinat aproximativ 30 de minute, întorcând bucăţile de pui din când în când pentru a se marina pe toate părţile. Încingeţi grătarul sau tigaia-grill. Scoateţi puiul din boluri şi lăsaţi-l la uscat pe şerveţele de hârtie. Se lasă pe grătar câte 15-20 de minute pe fiecare parte. Luaţi-l de pe grătar şi puneţi în locul lui bucăţile de lămâie, timp de 8-10 minute.

Presăraţi deasupra puiului oregano şi serviţi-l cu feliile de lămâie.

Sursa: marthastewart.com

Mai multe