Pui la tigaie
Această reţetă de pui la tigaie am primit-o de la cititoarea noastră Alina Văcaru, din Iaşi. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Pentru aluat: 500 ml chefir 2 ouă 1 lingură ulei 1 linguriţă sare 600-700 g făină 2 linguriţe zahăr
10 pulpe de pui
5 cepe
1 ou
sare
piper
ulei pentru uns cratiţa
cimbru
boia dulce
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul: amesteci făina cu sarea. Mixezi ouăle cu zahărul şi cu chefirul, apoi adaugi făina şi uleiul. Rezultă un aluat elastic. Pregăteşti o tigaie mare, scoţi mânerul, o ungi cu ulei, adaugi jumătate din ceapa tăiată mărunt, sărezi şi piperezi, apoi peste ceapă adaugi carnea de pui sărată, piperată şi dată cu boia şi cu cimbru, spălată şi tăiată în două. Adaugi apoi cealaltă jumătate de ceapă. Întinzi aluatul în foaie rotundă, apoi îmbraci tigaia în aluat, care trebuie să fie fără găuri. Ungi cu ou bătut.
Laşi în cuptorul încălzit, la 180 de grade, timp de 45 de minute. Scurgi zeama dacă mai există şi laşi 10 minute în tigaie, apoi răstorni acest pui la tigaie pe o farfurie.
Pui cu sos de usturoi si cascaval
Pui cu sos de usturoi si cascaval