Pui la tigaie cu sos de ciuperci

19 ianuarie 2018   Altele

Dacă ai poftă să mai schimbi uneori meniul, ai aici un fel de mâncare uimitor ca savoare şi gust graţie combinaţiei de vin alb sec şi zeama de la o lămâie.

pulpe de  pui d

2 linguri unt

2 linguri unt

ciuperci tăiate felii

linguri

(200 ml) vin alb sec

supă

lingură de pudră de usturoi

 lingură de pudră de ceapă

lingură

negru după gust

lingură c

pentru

Presară pe ambele părţi ale pulpelor sare şi piper. Pune 2 linguri de unt ăn tigaie să se topească la foc mediu. Adaugă pulpele de pui şi prăjeşte-le la foc mediu 4 minute. Redu uşor focul şi întoarce-le şi mai prăjeşte-le încă 4-5 minutes. Scoate-le din tigaie.În tigaia  acum goală pui iar 2 linguri de unt, ciupercile tăiate şi le sotezi la foc mediu până devin uşor maronii, 4-5 minute. Scoate ciupercile din tigaie în acelaşi vas cu puiul.

Redu focul. In grăsimea rămasă în tigaie pune uşor 2 linguri de făină şi toarnă încet 200 ml de vin. Amestecă-le bine 2 minute. Dă focul mai mare si adaugă supa (dacă este de vită va face sosul închis la culoare) şi zeama de lămâie . Amestecă totul, redu focul şi adaugă sare, piper şi pudra de ceapă şi usturoi.

Pune puiul şi ciupercile înapoi în tigaie,  presărând câteva ciuperci peste pui. Acoperă cu capacul şi mai lasă pe foc 2-3 minute. Se poate servi cu legume, orez, paste.

Sursa: https://whatsinthepan.com

Mai multe