Pui margarita
Un preparat inedit, care îţi va plăcea garantat. Are o notă subtilă de tequilla, care în combinaţie cu puiul zemos gătit pe grătar îi dă o notă aparte. Găteşte acest preparat la o ocazie specială, atunci când vrei să îţi impresionezi musafirii.
Ingrediente pentru pui margarita:
1 limetă 8 pulpe superioare de pui dezosate 1 linguriţă fulgi de ardei iute 2 căţei de usturoi pisaţi 2 linguri ulei de măsline 500 g roşii cherry 2 linguri de tequilla 1 lingură zahăr 1 legătură pătrunjel 450 g orez fiert
Mod de preparare: Pui margarita
Încinge puţin ulei pe tigaia grill. Răzuieşte coaja de limetă apoi stoarce zeama. Combină coaja de limetă cu puiul, usturoiul şi fulgii de chilli într-un bol. Adaugă sare şi piper.
Găteşte puiul pe grill la foc potrivit, pentru 5 minute pe fiecare parte sau până e pătruns.
Pune roşiile în aceeaşi tigaie.
Combină 1 lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie, tequilla şi pătrunjel într-un bol. Aezonează.
Pune orezul pe farfurie, aşează puiul, roşiile şi amestecul cu tequilla.