Pui mediteranean cu vinete

10 decembrie 2013   Altele

Ingrediente(pentru 4-6 porţii):

3 vinete curăţate de coajă şi tăiate bucăţi subţiri 3 linguri de ulei de măsline 6 piepturi de pui 1 ceapă dată prin răzătoare 2 linguri de pastă de tomate O jumătate de cană de apă 2 linguriţe de oregano uscat Sare Piper

Mod de preparare:

Puneţi bucăţile de vinete într-un bol cu apă uşor sărată, pentru 30 de minute. Apa cu sare le va îmbunătăţi gustul.

Scoateţi vinetele din castron şi ungeţi-le cu ulei de măsline, apoi aşezaţi-le într-o tavă. Se lasă la cuptor până capătă o culoare maronie.

Puiul şi ceapa se prăjesc uşor. Se adaugă pasta de tomate şi apa, se acoperă tigaia şi se lasă la foc mic încă 10 minute.

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius.

Turnaţi compoziţia cu pui si pastă de tomate peste vinete. Asezonaţi cu oregano, sare şi piper şi acoperiţi tava cu folie de aluminiu. Se lasă la cuptor 20 de minute.

Sursa: http://allrecipes.com/

Mai multe