Pui mediteraneean cu ceapă roşie şi măsline
Toate ingredientele aromate care dau gust preparatelor mediteraneene se regăsesc în acest fel de mâncare. Nu uita să pui şi zeamă de lămâie pentru un gust mai proaspăt.
De ce ai nevoie pentru pui mediteraneean cu ceapă roşie şi măsline
Pentru friptură
10 pulpe superioare de pui
1 ceapă roşie
1 ardei
1 ciorchine roşii cherry
200 g măsline
rozmarin
1 portocală
1 lămâie
sare
piper
Pentru sos
1 portocală
1 lămâie
50 ml ulei
8 căţei de usturoi
sare
Cum se prepară pui mediteraneean cu ceapă roşie şi măsline
Tai legumele bucăţi şi le amesteci cu roşiile cherry. Le aşezi în tavă, împreună cu pulpele de pui şi restul ingredientelor. Tai portocala şi lămâia bucăţi şi le pui în tavă. Acoperi cu o folie şi dai la cuptor aproximativ o oră.
Pentru sos, storci fructele şi le amesteci cu usturoiul, sare şi uleiul.
Îndepărtezi folia şi torni sosul, apoi mai laşi la cuptor până când sosul scade pe jumătate. Stropeşte din când în când puiul cu sosul din tavă.