Pui picant cu fasole verde

17 iulie 2013   Altele

Fie că are păstaia lată sau tubulară, culoarea galbenă sau verde, fasolea numită generic „verde“ este o legumă foarte preţuită pe timpul verii. Iar mâncărurile cu ea sunt delicioase!

Ingrediente

1 piept mare de pui 500 g fasole verde ½ ardei iute tăiat felii subţiri 2 căţei de usturoi zdrobiţi 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic zeama de la jumătate de lămâie ½ linguriţă sare piper proaspăt râşnit

Preparare

Îndepărtezi oasele şi tai pieptul de pui cubuleţe sau fâşii, după preferinţă. Le aşezi într-un castron şi adaugi peste carne restul ingredientelor, mai puţin fasolea verde. Le amesteci bine, le acoperi şi le laşi să se marineze circa o oră.

Torni bucăţile de carne, cu tot cu sosul marinat, într-o tigaie neaderentă şi le rumeneşti uşor pe toate părţile, având grijă să rămână suculente.

Între timp, opăreşti fasolea verde 5-6 minute în apă cu sare, o scurgi şi o pui peste pui. Mai laşi 1-2 minute şi-l poţi servi.

Mai multe