Pulpă de curcan cu ciuperci

14 mai 2016   Altele

Pentru o sâmbătă pregătită în familie, această pulpă de curcan cu ciuperci este un fel de mâncare pe gustul multora.

Ingrediente (2 porţii)

1 pulpă de curcan 1 praf nucşoară 1 căpăţână usturoi 300 g ciuperci 1 ceapă cimbru 2 frunze dafin 400 g roşii 4 linguri ulei 50 ml vin alb sec 100 ml supă de legume 4 castraveţi mici, muraţi 100 g kaizer sare piper

Mod de preparare

Cureţi şi speli bine pulpa şi o tamponezi cu un prosop de hârtie absorbant. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Tai kaizerul în bucăţi. Usturoiul îl cureţi şi îl toci mărunt. Crestezi roşiile în cruce deasupra şi le pui la fiert în apă cu sare 5 minute. Le scoţi, le cureţi de coajă, le tai cuburi şi toci cimbrul.

Încingi uleiul şi prăjeşti pulpa, apoi o scoţi, o laşi deoparte. În uleiul rămas, pui frunzele de dafin, căleşti ceapa tăiată julien, usturoiul şi kaizerul. Adaugi roşiile, cimbrul, ciupercile feliate, vinul şi supa. Laşi pe foc până scade zeama şi adaugi şi castraveţii muraţi, tăiaţi fin. Aşezi carnea într-un vas termorezistent şi torni peste ea legumele. Introduci vasul în cuptorul încins, 30 de minute. Serveşti cald.

foto: profimedia

Mai multe