Pulpă de curcan în crustă picantă
Nu-i aşa că-ţi face cu ochiul numai când te uiţi la poză? Darămite să o vezi firebinte în farfurie, tocmai scoasă din cuptor.
Ingrediente
800 g pulpă de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 750 g fasole verde 750 g cartofi mici 500 ml supă de pui 1 crenguţă şi 1 linguriţă de cimbru verde tocat 1 căţel usturoi 1 ardei iute roşu 50 g pastă de roşii 50 g unt 1 lingură miere felii subţiri de bacon sare piper
Mod de preparare
Se scoate osul pulpei de curcan, se presară cu sare şi piper, se rulează şi se lasă la rece o oră.
Se spală cartofii şi se fierb, cu tot cu coajă, în apă cu sare, apoi se scurg de apă şi se curăţă. Se fierbe şi fasolea verde.
Separat, se curăţă ceapa şi morcovul, se taie mărunt şi se călesc cu două linguri de ulei. Se adaugă puţină supă şi se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute. Se adaugă
usturoiul zdrobit, ardeiul tăiat pe lungime, golit de seminţe, mierea, pasta de roşii, cimbrul şi se lasă să fiarbă împreună încă 10 minute, amestecând mereu.
Cu 20 de minute înainte de a fi servită la masă, se aşază pulpa de curcan în tava unsă cu unt. Se toarnă deasupra sosul picant, iar alături se aşază cartofii, fasolea
prinsă în bucheţele cu câte o felie de bacon. Se stropesc cu restul de ulei şi se pun la cuptor să se rumenească. Se serveşte caldă, garnisită cu crenguţa de cimbru verde.