Pulpe de curcan pe pat de arpacaş
Încearcă o reţetă apetisantă de pulpe de curcan pe pat de arpacaş, asezonată cu busuioc şi lămâie.
Ingrediente
2 pulpe superioare de curcan 1 cană arpacaş 3 căni supă de legume sau de pasăre 3 cepe 3 căţei usturoi zdrobiţi 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui busuioc sare piper ½ lămâie
Mod de preparare - Pulpe de curcan pe pat de arpacaş
Speli pulpele, le dai cu sare şi cu ulei, le freci cu o jumătate de lămâie şi le rumeneşti puţin în ulei. Le scoţi şi le laşi deoparte pe un prosop absorbant. Speli cepele, le tai mărunt şi le căleşti în puţin ulei încins. Laşi până devine sticloasă şi adaugi usturoiul.
Pui arpacaşul, spălat dinainte, sare, după gust
şi aşezi pulpele de curcan. Torni trei căni de supă, adaugi puţin busuioc, acoperi şi dai la cuptor. Ţii până când arpacaşul absoarbe tot lichidul. Tot atunci va fi gata şi carnea. Nu e nevoie să amesteci şi nici să deschizi cuptorul. Când serveşti, presari puţin pătrunjel sau busuioc.