Pulpe de pui cu cartofi şi sos de usturoi la cuptor
Rapid şi uşor de preparat, pulpele de pui cu cartofi şi sos de usturoi la cuptor sunt un deliciu.
Ingrediente
6 pulpe de pui 1 lingură mix de condimente 3 linguri unt 500 g spanac 450 g cartofi, feliaţi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper
Pentru sos
50 g unt
4 căţei de usturoi, pisaţi
2 linguri făină
250 ml supă de pui
1 linguriţă cimbru uscat
½ linguriţă busuioc
100 ml lapte
50 g parmezan, ras
sare
piper
Mod de preparare – Pulpe de pui cu cartofi şi usturoi la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Condimentezi pulpele de pui cu mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie şi rumeneşti uşor carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie. Sotezi spanacul în restul de unt până se înmoaie, aproximativ 2 minute. Îl aşezi lângă pui.
Pentru sos, topeşti untul în tigaie. Căleşti usturoiul 1-2 minute. Combini cu făina încă 1 minut. Torni treptat supa, adaugi cimbrul şi busuiocul. Ţii pe foc 1-2 minute, apoi încorporezi laptele şi parmezanul. Amesteci 1-2 minute până ce sosul începe să se îngroaşe. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Aşezi pulpele de pui într-o tavă sau vas termorezistent. Adaugi cartofii, spanacul şi sosul. Dai la cuptor 25-30 de minute. Serveşti cu pătrunjel.