Pulpe de pui cu glazură de gem de caise
O reţetă uşor de preparat şi foarte potrivită pentru o cină în doi, într-o seară răcoroasă de toamnă.
Ingrediente
2 pulpe de pui cu os şi piele
1 lămâie
1 lingură de gem de caise
1 lingură muştar Dijon
1 linguriţă paprika
4 cartofi
250 g broccoli proaspăt sau congelat
2 linguri ulei măasline
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
Mod de preparare:
Speli pulpele de pui, le usuci cu un şerveţel de hârtie, apoi le condimentezi cu sare, piper şi paprika. Le dai la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, 30 de minute, la foc mediu.
În altă tavă, pui cartofii tăiaţi în sferturi, amestecaţi cu ulei de măsline şi sare. Îi dai şi pe ei la cuptor, timp de 25 de minute, până devin aurii.
Fierbi broccoli 3 minute, în apă clocotită cu sare. În laşi la scurs.
Între timp, dizolvi gemul de caise în puţină apă rece, adaugi muştarul de Dijon, zeama de lămâie, apoi ungi pulpele de pui. Laşi la cuptor 5 minute şi repeţi operaţia încă de două ori.
Serveşti pulpele cu garnitură de cartofi la cuptor şi broccoli natur.
SURSA: hellofresh.com