Pulpe de pui cu gogoşari la cuptor

15 august 2016   Altele

Bucătăria miroase ademenitor, iar aroma învăluie întreaga bucătărie. Cine e „de vină“?

Ingrediente

6 pulpe mici de pui 2 cepe 2 gogoşari roşii 1 gogoşar verde 1 ardei gras galben 10-15 măsline negre 5 linguri pastă de tomate 4 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute 1 pahar vin alb ulei câteva frunze de busuioc verde sau uscat sare piper

Mod de preparare

Se spală pulpele, se tamponează cu şervet absorbant, se dau cu sare, se prăjesc bine pe ambele părţi. Gogoşarii, ardeiul şi ceapa se curăţă şi se taie julien. Într-o cratiţă mai mare se încing trei linguri de ulei şi se călesc legumele 5 minute.

Se adaugă vinul şi un pahar cu apă şi se lasă la fiert 10 minute. Se pun măslinele, pasta de tomate, usturoiul pisat, boiaua, după care şi pulpele, sare şi piper, după gust, busuiocul şi se amestecă bine.

Într-un vas uns cu ulei se aşază pulpele cu tot cu legume şi se dă la cuptor pentru 30 de minute, până mai scade sosul.

sursa foto: Stock Food

Mai multe