Pulpe de pui cu legume
Puiul este cea mai comodă variantă pentru oricine vrea să prepare ceva repede şi gustos.
Ingrediente
4 pulpe pui sare 1 lingură pudră de curry 1 ceapă 4 căţei usturoi 40 g ghimbir 300 g morcovi 2 linguri unt 250 g ciuperci champignon 200 g mazăre verde 4 fire ceapă verde 400 ml lapte de cocos
Mod de preparare
Speli pulpele de pui, le usuci cu prosoape absorbante, le condimentezi cu sare şi curry şi le laşi 15 minute. Cureţi morcovii, ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Tai
ceapa în opt, morcovii, usturoiul şi ghimbirul felii.
Ungi un vas termorezistent cu unt, pui legumele, 150 ml apă şi deasupra aşezi pulpele. Acoperi vasul cu folie şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru
30 de minute.
Scoţi vasul din cuptor, iei folia şi laşi până se rumeneşte. Mai adaugi apă în vas dacă mai este nevoie. Torni puţin sos din vas într-o tigaie, adaugi ciupercile tăiate felii, mazărea, ceapa verde tăiată bucăţi, laptele de cocos şi laşi să dea în câteva clocote.
Condimentezi cu sare, după gust, şi torni sosul peste pui. Acoperi şi-l introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute.
sursa foto: Profimedia