Pulpe de pui cu orez
Perfectă pentru prânz sau cină, reţeta de pulpe de pui cu orez la cuptor este foarte simplă şi gustoasă.
Ingrediente pentru pulpe de pui cu orez
5 pulpe de pui
coaja rasă de la 1-2 lămâi bio
4 linguri zeamă de lămâie
1 lingură oregano
4 căţei de usturoi, pisaţi
sare
piper
Pentru orez
ulei
1 ceapă mică, tocată
200 g orez
400 ml supă de pui
200 ml apă
1 lingură oregano
sare
piper
pătrunjel tocat, după gust
Mod de preparare – Pulpe de pui cu orez
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Amesteci pulpele de pui cu coaja rasă şi zeama de lămâie, oregano, usturoiul, sare şi piper, după gust. Laşi deoparte 15-20 de minute. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, până îşi schimbă culoarea. Scoţi pe o farfurie.
Căleşti ceapa până se înmoaie. Amesteci cu orezul, apa, supa de pui, oregano, sare şi piper, după gust. Laşi să dea în clocot 30 de secunde. Întorci pulpele în tigaie. Acoperi cu un capac. Dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Iei capacul şi mai ţii în cuptor încă 10 minute. Serveşti cu pătrunjel.