Pulpe de pui cu orez la cuptor

18 septembrie 2017   Altele

Combinaţia de carne de pui cu orez este foarte gustoasă, aşa că merită să încerci reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.

Ingrediente

Pentru marinarea cărnii

1 linguriţă sare

1 linguriţă usturoi pudră

1 linguriţă boia

1/2 linguriţă oregano

2 linguri ulei

1/2 linguriţă piper

1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru restul preparatului

2 linguri ulei

1-2 cârnaţi, feliaţi

4 pulpe de pui

1 ceapă tocată

ardei iute, după gust

2 tulpini de ţelină, tocate

550 ml supă de pui, strecurată

200 g orez

pătrunjel, după gust

ceapă verde tocată, după  gust

sare

piper

Mod de preparare

Combini toate condimentele pentru marinat într-un bol şi laşi carnea deoparte cel puţin 30 de minute. Preîncălzeşti cuptorul la 176 de grade C. Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins feliile de cârnat, până îşi schimbă culoarea. Adaugi pulpele de pui şi le laşi pe foc 2-3 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

În aceeaşi tigaie, sotezi ceapa, ţelina şi ardeiul iute, 2-3 minute, până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu orezul şi supa de pui şi laşi să fiarbă 1 minut, până aproape să dea în clocot. Aşezi peste orez pulpele de pui şi feliile de cârnat. Laşi să fiarbă încă o dată până aproape să dea în clocot. Acoperi cu un capac. Dai la cuptor 35 de minute. Înlături capacul şi mai laşi 10-15 minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul rămas. Serevşti cu pătrunjel tocat şi ceapă verde.

Sursa https://www.thechunkychef.com

Mai multe