Quiche Lorraine, tartă la cuptor

17 decembrie 2013   Altele

Quiche Lorraine este o tartă coaptă la cuptor cu o compoziţie din ouă, lapte şi smântână. Garantăm că merită încercată.

Ingrediente:

350 g făină ulei 100 g unt 250 g şuncă 5 ouă 150 g smântână 50 g brânză rasă un pahar cu lapte nucşoară sare piper

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron, se adaugă două linguri de ulei, untul tăiat bucăţi şi un vârf de cuţit de sare. Se amestecă bine toate ingredientele. Se toarnă apă rece cât este nevoie pentru a obţine un aluat moale care se dă la frigider 1-2 ore. Între timp se taie şunca în bucăţi. Apoi se prepară crema. Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă smântâna, brânza rasă, laptele, piper şi puţină nucşoară rasă, apoi se amestecă până se obţine o cremă spumoasă. Se întinde aluatul într-o folie de 5 mm grosime, apoi se pune într-o tavă şi se elimină ceea ce e în plus. Se pun bucăţile de şuncă peste aluat, şi se aşază tava la cuptor, la 200 grade C, timp de 10 minute. Se toarnă crema peste şuncă şi se mai ţine la cuptor 20 de minute.

Se serveşte fierbinte sau călduţă.

FOTO italianchips.com

Mai multe