Rasol cu cartofi şi sos de smântână
Dacă nu mergi la grătar în aer liber zilele astea, nu-i nimic! Ai mai mult timp liber şi poţi pregăti pentru cei dragi o mâncare pe care probabil nu au maimâncat-o de mult timp: rasol cu cartofi şi sos de smântână.
Rasol cu cartofi şi sos de smântână - Ingrediente
1 rasol mare 1 ceapă 3 cartofi potriviţi 2 morcovi 1 ţelină rădăcină 1 tijă de ţelină cu frunze 1 lingură de capere
1 linguriţă cu unt
1 pahar cu vin alb sec
1 lingură cu făină
1 lingură hrean ras
2 linguri smântână
sare
piper
Rasol cu cartofi şi sos de smântână - Mod de preparare
Se spală rasolul în mai multe ape reci şi se pune la fiert. Se spumează cu grijă, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 40 de minute. Se adaugă ceapa, morcovii, ţelina rădăcină şi frunze tăiate fin, cartofii şi se continuă fiertul încă 15 minute, până când legumele şi carnea sunt bine fierte. Se potriveşte de sare şi piper.
Pentru sos, untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă făina, se amestecă rapid şi se stinge cu puţină zeamă în care a fiert carnea. Se lasă să dea un clocot, se pun vinul şi smântâna şi se mai ţine pe foc puţin. Se adaugă hreanul ras şi se stinge focul. Se strecoară supa, se pune carnea pe un platou cald, se garniseşte cu legume tăiate cuburi şi capere murate.
Se asezonează cu un sos de smântână cu hrean şi rasolul cu cartofi şi sos de smântână se serveşte imediat.