Rasol de vită cu legume
Pentru această reţetă de rasol de vită cu legume, introduci carnea la foc mare, după care micşorezi focul. Dacă bucata de carne este tare, aceasta se fierbe în apă cu puţin bicarbonat de sodiu.
Rasol de vită cu legume - Ingrediente
800 g rasol alb de vită 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 5-6 cartofi mici 1 gulie sare
4-5 căţei de usturoi
1 lingură ulei
2 linguri de apă
sare
piper
Rasol de vită cu legume - Mod de preparare
Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea în fiert, se curăţă cu grijă spuma formată până când zeama rămâne limpede. Se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 45 de minute. Se adaugă legumele curăţate, dar păstrate întregi. Se continuă fierberea până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse. Se scoate rasolul pe un platou mare, se taie felii şi se garniseşte cu cartofi întregi, bastonaşe de morcovi, ţelină şi gulie. Separat, se zdrobeşte usturoiul, se freacă cu ulei, sare, piper, se diluează cu apă şi se toarnă peste rasol. Se presară totul cu pătrunjel verde tocat mărunt şi se serveşte imediat.