Rasol de vită cu legume

15 septembrie 2014   Altele

Mmmmm...nu vrem să te ţinem toată ziua în bucătărie, dar e musai să prepari această mâncare.

Ingrediente

800 g rasol alb de vită 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 5-6 cartofi mici 1 gulie sare

Pentru asezonare

4-5 căţei de usturoi

1 lingură ulei

2 linguri de apă

sare

piper

Mod de preparare

Se curăţă carnea de pieliţe, se spală şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea în fiert, se curăţă cu grijă spuma formată până când zeama rămâne limpede. Se

adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 45 de minute.

Se adaugă legumele curăţate, dar păstrate întregi. Se continuă fierberea până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.

Se scoate rasolul pe un platou mare, se taie felii şi se garniseşte cu cartofi întregi, bastonaşe de morcovi, ţelină şi gulie.

Separat, se zdrobeşte usturoiul, se freacă cu ulei, sare, piper, se diluează cu apă şi se toarnă peste rasol. Se presară totul cu pătrunjel verde tocat mărunt şi se

serveşte imediat.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe