Ratatouille
5 decembrie 2013
Altele
Ingrediente: 500 grame de vinete 500 grame de dovlecei 500 grame de ardei gras(roşu, verde şi galben) 3 linguri de ulei
3 linguri de ulei
4 cepe tocate
1 kg de roşii opărite şi curăţate de coajă
4 căţei de usturoi zdrobiţi
Sare
Piper
O foaie de dafin
Pătrunjel tocat
Nucşoară
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se taie cuburi. Se pun la călit(rând pe rând), după care se răstoarnă într-o cratiţă separată şi se amestecă.
Pentru sos: Se încinge uleiul şi se rumeneşte ceapa. Se adaugă nucşoara, roşiile tăiate, usturoiul, sarea, piperul şi foaia de dafin.
Se lasă să dea într-un clocot , apoi se adaugă vinetele, dovleceii, şi ardeii, se presară pătrunjelul tocat şi se serveşte imediat după.