Ravioli cu brânză şi spanac, reţeta preparată la cuptor
Un aperitiv perfect pentru zilele în care şti că vei avea musafiri. Dacă italienii o adoră, atunci ar trebui să le dai şi tu o şansă acestor ravioli cu brânză şi spanac.
De ce ai nevoie pentru ravioli cu brânză şi spanac
250 g spanac congelat
100 g cremă de brânză
4 linguri sos pesto
3 ouă
150 g parmezan ras
1 pachet aluat foitaj
150 g pesmet
1 borcan sos marinara
Cum se prepară ravioli cu spanac şi brânză
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Decongelezi spanacul, apoi îl storci în mână pentru a îndepărta excesul de apă. Îl toci şi-l amesteci cu crema de brânză, 2 linguri sos pesto şi un ou. Adaugi 100 g parmezan şi omogenizezi.
Întinzi aluatul şi-l tai pătrate. Pui peste jumătate din bucăţile de aluat compoziţia de spanac, aşezi deasupra o altă bucată de aluat şi lipeşti capetele.
Baţi ouăle şi pui pesmetul într-o farfurie. Treci fiecare ravioli prin ou, apoi prin pesmet şi le aşezi în tavă. Le ungi cu sosul pesto rămas şi presari parmezanul. Dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute, până când ravioli se rumenesc.Îi serveşti cu sosul marinara.