Reţetă de dulceaţă de mandarine
Îţi prezentăm cea mai simplă şi delicioase reţetă de dulceaţă de mandarine. Un gust aparte, pe care nu îl găseşti decât la aceste citrice micuţe, delicate şi extrem de dulci. Fă câteva borcane şi depozitează-le în cămară pentru dimineţi de iarnă pline de răsfăţ.
Ingrediente pentru dulceaţă de mandarine:
8 mandarine mari 540 g zahăr 540 ml apă Sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Decojeşte mandarinele, păstrând coaja rasa de la 4 dintre ele. Taie mandarinele orizontal şi îndepărtează seminţele.
Folosind un robot de bucătărie, pune mandarinele şi procesează-le până devine ca un sos.
Într-o cratiţă, combină mandarinele, coaja lor, zahărul, apa şi zeama de lămâie. Amestecă pe foc până zahărul s-a dizvolvat. Dă focul mai mare şi clocoteşte amestecul. Redu focul la minim şi fierbe amestecând ocazional pentru 1 oră şi jumătate.
Pune dulceaţa în borcane sterilizate şi lasă-le să se răcească, apoi depozitează-le într-un loc ferit de lumină şi căldură. Poftă bună!
Sursa: https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/mandarin-jam-17503
https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/mandarin-jam-17503